İstanbul Mezar Bakım Çiçeklendirme

Sarıyer Kilyos Mezar Bakım Çiçeklendirme Onarım – Kilyos Mezarlığı

Sarıyer Kilyos Mezar Bakım Çiçeklendirme Onarım – Kilyos Mezarlığı

Sarıyer Kilyos Mezarlığına Mezarlığına Defnedilen Ünlüler

Bilgin Adalı (1944-2012), Türk şair ve yazar
Çelik Gülersoy (1930-2003), Türk yönetici ve yazar
Ekrem Amaç (1914-2006), Türk avukat ve siysetçi
Erdoğan Seren (1936-2001), Türk oyuncu
Fevzi Aksoy (1930-2020), Türk akademisyen ve spor yazarı
Hakkı Devrim (1929-2016), Türk gazeteci ve yayımcı
İsmet Yurtsü (1938-2015), Türk eski millî futbolcu
Mustafa Kemal Kurdaş (1920-2011), Türk devlet adamı ve üniversite rektörü
Müşfik Kenter (1932-2012), Türk oyuncu
Nedret Güvenç (1930-2021), Türk oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı ve yazar
Osman Wöber (1960-2022), Türk oyuncu ve yönetmen
Sencer Divitçioğlu (1927-2014), Türk akademisyen
Süheyl Denizci (1932-2007), Türk müzisyen
Şerif Mardin (1927-2017), Türk sosyolog ve siyaset bilimcisi
Yalçın Granit (1932-2020), Türk basketbolcu, antrenör ve gazeteci
Ziya Taner (1924-2001), Türk teknik direktör

Sarıyer Kilyos Mezar Bakım Çiçeklendirme

Sarıyer Kilyos Mezar Bakım Çiçeklendirme

<<<: Sönmez çiçekçilik kurulduğu günden beri Sarıyer Kilyos Mezarlığında Mezar Bakım ve Çiçeklendirme hizmeti vermektedir. Uygun fiyat politikası ve koşulsuz müşteri memnuniyetini prensip edinmiştir. 20 yıllık tecrübemiz ile İstanbul Ümraniye’de alanında uzman ekibimizle profesyonel olarak mermer parlatma, mezar bakım ve çiçeklendirme hizmeti vermekteyiz.

Hizmetlerimiz:

İletişim sayfamızdaki telefon numaralarından ve whatsapp tan 7/24 bize ulaşabilirsiniz. 

Sarıyer Kilyos Mezarlığı – Mezar Bakım Çiçeklendirme

Sarıyer, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan ilçedir. Güneyden Beşiktaş ve Kâğıthane, batıdan Eyüpsultan ilçeleri ile doğudan İstanbul Boğazı ve kuzeyden Karadeniz ile çevrilidir. Sarıyer İlçesi toplam 38 mahalleden oluşmaktadır. Bahçeköy Belediyesi’nin 2009 yılında feshedilerek Sarıyer ilçesinin bir mahallesi olması, 2012 yılında da Şişli sınırları içinde yer alan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin bu ilçeye dahil edilmesiyle son halini alan ilçe İstanbul’un en kuzeydeki ilçelerinden biridir.

İlçenin ilk adı Simas’tır. Sarıyer adının kökeni konusunda, kimisi yakıştırma olduğu hemen belli olan farklı anlatımlar vardır. Fatih Sultan Mehmed’in iki sarışın askerinin burada Merkez Camii yanında gömülü oldukları, bu yüzden “Fatih’in sarı erleri”nden bozularak yöreye Sarıyer dendiği veya öteden beri mesire yeri olan yörede Mısırlı zenginlerin harcadıkları altınları yüzünden bölgenin adının “Sarı lira yer”den Sarıyer’e dönüştüğü gibi rivayetler yanında tutarlı görülen varsayım, Sarıyer’in kuzeybatısında Maden Mahallesi’ne doğru sırtların altın madeni ve kil yüzünden sarı renkte olmaları ve buradaki yerleşmeye bu sarı topraklar nedeniyle önce Sarıyar adı verilmiş olmasıdır. Osmanlı kaynaklarında XIX. yüzyıla kadar Sarıyar kullanımı sürmüştür. Yar sözü uçurum anlamının yanı sıra dağ yamacı, dağ sırtı anlamını da taşır. Bir başka rivayet de bölgede doğal yayılım gösteren katırtırnağı bitkisinin çiçeklendiği zaman tüm bölgenin belirgin bir şekilde sarı olmasından aldığı yönündedir.

Sarıyer İlçesi sınırları içindeki bazı yerleşme alanlarının Bizans döneminden beri meskun olduğu bilinir. Bunlar özellikle kıyılardaki koylarda bulunan bazı ayazma, kilise, eski liman, sarnıç ve eski kaleler çevresindeki birkaç hanelik küçük kırsal yerleşmelerden oluşuyordu. Buralarda yaşayanlar geçimlerini genellikle balıkçılıktan sağladıklarından bu yerleşimler bir balıkçı köyü niteliği taşıyordu.

Türklerin ilk kez bu köylerden Baltalimanı’na yerleştiği söylenir. İstanbul Boğazı’na dökülen bütün akarsular gibi Baltalimanı Deresi’nin de ağız bölümü eskiden bir haliçti. Bu küçük haliç, boğazda seyreden tekneler için önemli bir doğal barınaktı. Buradaki büyük sarnıcın, yanaşan gemilerin su ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptırıldığı sanılır. İstanbul’un fethinden önce Kaptan-ı Derya Baltaoğlu Süleyman Bey’in donanmasını burada korumaya aldığı ileri sürülür. Eski kaynaklarda rastlanmamasına karşın Baltalimanı adının bu olay nedeniyle Baltaoğlu Süleyman Bey’den geldiği söylenir.

Boğaz kıyısındaki küçük köylerin gelişmeye başlaması 16. ve 17. yy’lara rastlar. Bu dönemde Sarıyer, Yeniköy ve Rumeli Hisarı gelişmiş birer köy haline geldi. 18. yy’a gelindiğinde saraya yakın bazı kişilere ait yalılar bu kıyıda belirmeye başladı. Padişah izniyle bazı gayrimüslim ailelerin bu köylere yerleşmeleri de aynı yüzyıla rastlar. 19. yy’ın başlarında şayak ve fes boyama sanatını öğretmeleri için Trakya’dan bazı köylüler İstanbul’a getirildi ve Baltalimanı ile Emirgan arasına yerleştirildi. Bu köylülerin yerleştirildiği Baltalimanı ile Emirgan arasındaki alan Boyacıköy olarak adlandırıldı. İstanbul’daki elçilikler bu yüzyılda yazlık olarak kullanmak üzere kıyı boyunca uzanan geniş arazileri elde ettiler. Bütün bu gelişmelere karşın İstanbul Boğazı kıyısındaki köyler balıkçılıkla uğraşma geleneğini yakın zamana kadar sürdürdü. Bu köylerin iskelelerine bağlı çok sayıda balıkçı teknesinin yanı sıra Boğaz’ın çeşitli yerlerinde dalyanlar vardı.

Cumhuriyet dönemine gelindiğinde, bugünkü Sarıyer ilçe sınırları içindeki yerleşimler, gelişimi donmuş köyler biçimindeydi. Kırsal alandaki köyler Kilyos Nahiyesi’nin sınırları içindeydi ve bu nahiye de Çataca Vilayeti’ne bağlıydı. İlçenin İstanbul Boğazı kıyısındaki kesimi ise Beyoğlu Kazası’nın sınırlarına dahildi. 1926’da Çatalca’nın kaza yapılarak İstanbul Vilayeti’ne bağlanmasından sonra da bu yönetsel durumda herhangi bir değişiklik olmadı. 1930’da yapılan bir yönetsel düzenleme sonucunda bugünkü Sarıyer İlçesi kuruldu. İlçe merkezinde Sarıyer Belediyesi’nin kuruluşu da aynı tarihe rastlar. 1936’da Kemerburgaz nahiyesinin o yıl kurulan Eyüpsultan ilçesine, 1954’te Maslak ve Ayazağa köylerinin de o yıl kurulan Şişli ilçesine verilmesiyle ilçe sınırları daralmıştır.

1960’lara değin ilçenin Boğaz kıyısındaki semtleri, daha çok yazın kalabalıklaşan sayfiye yeri niteliği taşıyordu. Her semtte bir iskele vardı ve ulaşımda daha çok 19. yy’dan beri yararlanılan su yolu kullanılıyordu. Zaman içinde vapur seferlerinin sıklaşması kıyı semtlerinin gelişmesinde önemli bir etkendi. Bu semtlerin bazılarında kıyı boyunca gazinolar ve yazın büyük ilgi gören plajlar inşa edildi. Ayrıca Belgrad Ormanı’ndaki su başları ve bentler yıl boyunca İstanbulluların ilgisini çeken mesire yerleriydi. Daha sonra hem Maslak üzerinden gelen Büyükdere Caddesi’nin yapılması, hem kıyıyı izleyen sahil yolunun genişletilmesi sonucunda karayolu ulaşımı gelişti.

Böylece semtlerinin doğrudan birbirine bağlanması sonucunda bu ulaşım eksenleri boyunca mevcut semtlerin gelişmesi ve bu semtler arasındaki boş alanların yerleşime açılması süreci başladı. Kıyı kesiminde daha çok üst gelir gruplarına ait konutlar ve köşkler, sırt biçiminde uzanan yüksek alanın yamaçlarında da gecekondu mahalleleri ortaya çıktı. İstanbul Boğazı’na bakan yamaçlarda oluşan bu yapılaşmalar bir yandan ilçenin doğal yapısını tahrip ederken öbür yandan da yörenin görünümünü önemli ölçüde çirkinleştirdi. 1980’lerin sonundan itibaren köylerin, hem İstanbul şehir merkezine yakın olmak isteyen hem de doğaya yakın olmak isteyen üst gelir grubunun yerleşmeye başlaması sonunda çehresi önemli ölçüde değişmiştir.

İlçe toprakları, Çatalca Yarımadası’nın en doğu kesiminde yer alan sırtın, bir yandan İstanbul Boğazı’na, öbür yandan da kuzeyde Karadeniz’e doğru alçalan bölümlerden oluşur. Kuzey-güney doğrultusunda uzanan bu sırtın batı yamaçlarından çıkan sular (Göksu Deresi, Şeytandere ve Ayazağa Suyu) Kâğıthane Deresi aracılığıyla Haliç’e, kuzey kesiminden doğan sular Karadeniz’e, doğu yamaçlarından kaynaklanan sular da İstanbul Boğazı’na ulaşır. Günümüzde bunlardan en önemlileri İstanbul Boğazı’na doğru akan Sarıyer, Bakla ve Baltalimanı dereleridir.

Sarıyer İlçesi’nin Karadeniz kıyısı yer yer düz ve kumsal, bazı kesimlerde de falezlidir. Batıda, Kısırkaya’dan Kilyos’a (Kumköy) kadar uzanan kıyıdaki kumsal, doğuda Kilyos ile Rumelifeneri arasında, yerini kayalık falezlere bırakır. İstanbul Boğazı girişindeki Rumelifeneri açıklarında yer alan kayalıklara Öreke Adaları denir. İlçenin İstanbul Boğazı kıyıları oldukça girintili çıkıntılıdır. Bu kıyıdaki en önemli girinti Çayırbaşı’na doğru bir körfez gibi sokulan Büyükdere Koyu, başlıca çıkıntı ise doğuya doğru bir burun oluşturan Yeniköy’dür. Boğaz kıyısında yer alan başlıca küçük ve dar girintiler ise Tarabya ve İstinye koylarıdır.

Sarıyer, doğal bitki örtüsü açısından İstanbul’nin zengin ilçelerinden biridir. Belgrad Ormanı’nın doğu ucu ilçe sınırları içine sokulur. Ayrıca Rumelikavağı-Rumelifeneri-Kilyos üçgeni içinde kalan alan, büyük ölçüde ormanlarla kaplıdır. Eskiden bu alanda çok daha sık olan ormanlar, varlıklı İstanbullular için ikinci konut yapımına girişen kooperatifler tarafından yer yer tahrip edilmiştir.

Mezar Çiçeklendirme

Sarıyer Kilyos Mezar Bakım Çiçeklendirme Onarım - Kilyos Mezarlığı

Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1
Favori listenize eklendiFavori listenizden çıkarıldı 1

Sarıyer Kilyos Mezar Bakım Çiçeklendirme

Sarıyer Kilyos Mezar Bakım Çiçeklendirme Onarım - Kilyos Mezarlığı

MahallePosta Kodu
AYAZAĞA MAH. MASLAK34485
BAHÇEKÖY MERKEZ MAH. BAHÇEKÖY34473
BAHÇEKÖY YENİ MAH. BAHÇEKÖY34473
BALTALİMANI MAH. RUMELİHİSARI34470
BÜYÜKDERE MAH. BÜYÜKDERE34453
CUMHURİYET MAH. TARABYA34457
ÇAMLITEPE MAH. TARABYA34457
ÇAYIRBAŞI MAH. BÜYÜKDERE34453
DARÜŞŞAFAKA MAH. TARABYA34457
DEMİRCİ MAH. SARIYER34450
DERBENT MAH. SARIYER34457
EMİRGAN MAH. EMİRGAN34467
FATİH SULTAN MEHMET MAH. RUMELİHİSARI34470
FERAHEVLER MAH. TARABYA34457
GARİPÇE MAH. SARIYER34450
GÜMÜŞDERE MAH. SARIYER34450
HUZUR MAH. MASLAK34485
İSTİNYE MAH. İSTİNYE34460
KAZIM KARABEKİR PAŞA MAH. SARIYER34450
KEMER MAH. BAHÇEKÖY34473
KISIRKAYA MAH. SARIYER34450
KİREÇBURNU MAH. TARABYA34457
KOCATAŞ MAH. BÜYÜKDERE34453
KUMKÖY MAH. SARIYER34450
MADEN MAH. SARIYER34450
MASLAK MAH. MASLAK34485
MERKEZ MAH. SARIYER34450
PINAR MAH. İSTİNYE34460
POLİGON MAH. İSTİNYE34460
PTTEVLERİ MAH. BÜYÜKDERE34453
REŞİTPAŞA MAH. EMİRGAN34467
RUMELİ HİSARI MAH. RUMELİHİSARI34470
RUMELİ KAVAĞI MAH. SARIYER34450
RUMELİFENERİ MAH. SARIYER34450
TARABYA MAH. TARABYA34457
USKUMRUKÖY MAH. SARIYER34450
YENİ MAH. SARIYER34450
YENİKÖY MAH. YENİKÖY34464
ZEKERİYAKÖY MAH. SARIYER34450

SÖNMEZ ÇİÇEKÇİLİK
Logo
Shopping cart